Het verse nieuws van Groene Markt nieuwsbrief

Beste ,

Hierbij ontvangt u de nieuwe editie van de Groene Markt nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief openen we met een artikel over het belang van gehoorbescherming in combinatie met communicatiemogelijkheden. 

Maandelijks brengen wij u op de hoogte over wat u en ons bezig houdt. Heeft u ook berichten die voor de branche interessant zijn dan ontvangen wij die graag. Maak daarvoor gebruik van de button onderaan deze nieuwsbrief.

Ik wens u veel leesplezier.

Edgar Molijn

Hoofdredacteur/uitgever

Groene Markt

Nieuwe omzet?

We staan weer aan de vooravond van het seizoen waarin we meer beschermingsmiddelen gaan verkopen. Heggenschaar gebruik loopt nog door tot eind oktober, de bladblazers komen weer in beeld en er komt een verhoogde aandacht voor de kettingzagen. Dus de zaagbroeken, zaagschoenen, handschoenen maar vooral hoofdbescherming wordt gevraagd.
Bosmaaiervizier-sets, veiligheidshelm combinaties, losse gehoorbeschermers en veiligheidsbrillen gaan over de toonbank, maar heeft u uw klant (bv. ZZP hovenier) gevraagd of zijn klanten mogelijk klagen over zijn bereikbaarheid? Of; “zou de situatie niet veiliger zijn wanneer jullie met elkaar kunnen praten?”

Op het gebied van gehoorbescherming is er meer dan het kijken naar de SNR waarde en de geluidsemissie waarde van de lawaaibron in de gebruiksaanwijzing om zodoende uw klant de juiste dempingswaarde aan te bieden. Gehoorbescherming met bluetooth koppeling naar een Smartphone bied diverse oplossingen om een werksituatie veiliger te maken. Ook om gebruikers van heggenscharen of bladblazers te kunnen oproepen via hun headset. Maar ook om muziek te streamen voor de nodige arbeidsvitaminen.
Uw klant is waarschijnlijk niet op de hoogte van al deze mogelijkheden, maar beseft zich ook niet dat hun opdrachtgevers niet begrijpen dat ze de telefoon niet kunnen beantwoorden wanneer er bv. nog 20 minuten werk zit om een buxus haag netjes af te werken met de heggenschaar.
Het motoristen werkgebied heeft nog veel uitdagingen die het vakhandel-profiel kunnen versterken. De juiste machine voor de klus adviseren kunnen we allemaal, maar het zou de branche sieren wanneer ook de PBM’s beschreven in de gebruiksaanwijzing van de machine ook goed geadviseerd kunnen worden.
Dit is ook onderscheidend vermogen t.o.v. webwinkels en mogelijk nieuwe omzet?

Tekst: Johan Teeuwen

Lichte omzetgroei VHG leden

De omzet van VHG-leden steeg in het tweede kwartaal van 2016 met 0,3 procent ten opzichte van een jaar eerder. Daarmee groeit de omzet voor het derde kwartaal op rij.

Dat en meer is te lezen in de VHG Kwartaalmonitor die CBS onlangs publiceerde.

Lees verder

Jaargids Groene Markt 2017

 De voorbereidingen voor de nieuwe Jaargids Groene Markt zijn al weer gestart. Heeft u interessante nieuwtjes of wetenswaardigheden laat het ons weten. 

Wilt u adverteren in de Jaargids laat dat dan hier weten en verzeker u van de beste posities in het blad.

 

Bossen het meest geliefd bij Nederlanders

Rust, stilte en natuur zijn de meest genoemde redenen om op pad te gaan. Verder vinden mensen het belangrijk dat het gebied goed en makkelijk toegankelijk is. Dat blijkt uit een opinieonderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Economische Zaken in aanloop naar de publieksverkiezing van het ‘Mooiste natuurgebied van Nederland’.

Lees verder

Blijf op de hoogte en ga hier naar www.groenemarkt.nl

Groene Markt blogger worden?

Hoe kijkt u aan tegen bijvoorbeeld: algemene marktontwikkelingen, trends, economische aspecten, handel, concepten, productontwikkelingen, wet- en regelgeving, toekomst, e-commerce, reparatie en onderhoud, verhoudingen binnen de sector, duurzaamheid, samenwerking etc.

Lees verder

Mogen we even voorstellen

Dit zijn Marieke en Geert. Twee jonge videoprofessionals met een geheel eigen kijk op het in beeld brengen van uw boodschap.

Lees verder

Adverteren in de nieuwsbrief? Klik hier.
Twitter Linkedin Facebook

Productnieuws: Kixx handschoenen, omdat het binnenkort weer echt koud wordt.

Meer info

Productnieuws: Stihl HSA 56 accuheggenschaar, de perfecte partner voor alle snoeiwerk.

Meer info

Productnieuws: In de elektrische Powerplus grasmaaier POWXG6280 schuilt een enorme kracht.

Meer info

Nieuwe producten of diensten kunt u hier opvallend onder de aandacht brengen

Meer info

Persberichten

De volgende nieuwsbrief verschijnt 5 november 2016. Stuur uw (pers)berichten in voor 30 oktober 2016. Deze kunt u sturen naar:

 groenemarkt@plancommunicatie.nl

Via ons twitteraccount @GM_banen en onze LinkedIn pagina is het mogelijk uw vacature(s) kenbaar te maken. Stuur ons uw vacature(s) en wij helpen u bij de zoektocht naar de juiste kandidaat.

Groene Markt

groenemarkt@plancommunicatie.nl

+31 (0)73 503 88 32

www.groenemarkt.nl

FORWARD